Apelsinfilé

Gryta med fläskfilé och sås med smak av apelsin

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 apelsiner
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 msk kinesisk soja

Gör så här

  1. Putsa och skiva köttet.
  2. Stek det i smör på båda sidor och strö över mjölet.
  3. Späd med vatten och fond och koka upp.
  4. Sjud i 5 minuter.
  5. Tvätta en apelsin noga.
  6. Strimla det gula skalet och pressa ur saften.
  7. Skala den andra apelsinen och skär ut hinnfria klyftor.
  8. Tillsätt apelsinsaften, crème fraiche, salt, peppar, ingefära och soja och sjud i 5 minuter till.
  9. Smaka av grytan och lägg i apelsinklyftorna.
  10. Servera med klyftpotatis, sallad och brysselkål.
  11. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Dethär måste jag säga vara jättegott!
Gjorde din apelsinfilé idag. Den var riktigt smarrig! Tack för ett bra recet.
Jättegott och lättlagat!
Tack för en mycket god gryta. Bara såsen blir underbar, mmm, 5 poäng för detta recept.
Jättegott! Kommer absolut att göra detta recept igen. Det blev en sån syrlig och god smak med apelsin. Mina arbetskamrater underade vad som doftade så gott när jag värmde rätten dagen efter i micron. //E-M

Liknande recept