Apelsinfilé

God gryta med fläskfilé och sås med smak av apelsin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 apelsiner
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 msk kinesisk soja

Gör så här

  1. Putsa och skiva köttet. Stek det i smör på båda sidor och strö över mjölet.
  2. Späd med vatten och fond, och koka upp. Sjud i 5 minuter. Tvätta en apelsin noga. Strimla det gula skalet och pressa ur saften.
  3. Skala den andra apelsinen och skär ut hinnfria klyftor.
  4. Tillsätt apelsinsaften, crème fraiche, salt, peppar, ingefära och soja, och sjud i 5 minuter till.
  5. Smaka av grytan och lägg i apelsinklyftorna. Servera med klyftpotatis, sallad och brysselkål.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept