Apelsinglaserat revbensspjäll

Tjockskuret revbensspjäll som grillas eller ugnssteks ger ett saftigt och fint kött. Smaksättningen kan varieras på många olika sätt, t.ex. med färskpressad, ingefärskryddad apelsinsaft som ger en frisk smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg tjockskuret revbensspjäll
  • 1 apelsin
  • Marinad:
  • Saft av 2 apelsiner
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Lägg revbensspjället i en ugnssäker form med den feta sidan upp. Skåra ytan i ett rutmönster.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla köttet med den. Låt spjällen stå svalt i ca 2 timmar.
  3. Stek spjället i 175 grader. Låt det först steka en halvtimme med den beniga sidan upp. Vänd därefter spjället och låt det steka vidare. Ös då och då med marinaden. Spjället är klart när köttet lossnar lätt från benen.
  4. Skölj apelsinen och skär den i tunna skivor. Dela skivorna på mitten. Ca 10 minuter innan spjället är klart garnerar du det med apelsinskivorna. Pensla eller ös med steksky och låt spjället steka klart. Skär upp spjället i skivor och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.