Apelsinmarmelad

God, enkel apelsinmarmelad utan några konserveringsmedel. Jag fryser in största delen av marmeladen i en plastlåda. Marmeladen blir inte hård i frysen utan det är lätt att ta en lagom mängd att förvara i glasburk i kylen. I kylen håller den i minst 1 månad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kg apelsiner
  • 2 st citroner
  • 8 dl vatten
  • 2 l socker

Gör så här

  1. Tvätta apelsinerna och citronerna noga i vamt vatten.
  2. Skär i mindre bitar.
  3. Koka upp vatten, apelsin och citron. Koka i 15 minuter.
  4. Kör med stavmixer för att få en slätare marmelad.
  5. Häll i socker och koka ytterligare 30 minuter.
  6. Låt svalna och förvara i kyl det som skall ätas direkt, resten bör frysas. (Se kommentar)

Kommentarer

Jättegod marmelad, gjorde halv sats som gav ungefär 4,5 l marmelad=)
Som Johanna skrev så blir det sjukt mycket marmelad så halv sats räcker mycket väl!! Hade även i lite mera socker då jag är lite klen och tyckte den blev lite sur! :)
Jättegott recept! Det blir väldigt mycket marmelad däremot, så ett tips är att man kan göra halva receptet och ändå har en del över att frysa :)
Hej, jag funderar hur länge håller sig marmeladen i kylen? Tänkte ge i julklapp :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…