Aprikos- och ingefärsgryta

Den här grytan, med grytbitar av nöt, får en mustig och annorlunda smak av matlagningsvin, aprikosmarmelad och inlagd ingefära.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk margarin
  • 500 g grytbitar av nöt
  • Salt
  • Peppar
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 3 lagerblad
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl mellangrädde
  • 3-4 tunna skivor av inlagd ingefära

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av margarinet i en stekpanna. Lägg över löken i en stekgryta.
  2. Stek köttet, hälften åt gången, i stekpannan så att det får färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i stekgrytan.
  3. Vispa ur pannan med lite av vattnet. Tillsätt vatten, buljongtärning, matlagningsvin och lagerblad till grytan. Låt grytan koka under lock i 1 timme.
  4. Rör ner aprikosmarmelad och mellangrädde. Låt grytan koka tills köttet är mört, i ytterligare ca 30 minuter.
  5. Hacka ingefäran fint och tillsätt den till grytan. Om du tycker grytan är tunn kan den redas med 2 msk maizenaredning för mörka såser.
  6. Servera köttgrytan med t.ex. couscous med russin och nötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…