Ryggbiff med ugnsrostade rotfrukter (trattkantareller och spetskål)

Ett recept från www.vinochmatguiden.se jag hittade när jag surfade runt på jakt efter spännande recept med trattisar. Här får man vara kreativ eftersom de kör med "valfri mängd!" mestadels. Efter jag stekt köttet så drog jag i en rejäl skvätt grädde, kalvfond, salt och peppar å visp hade jag en mumsig sås till!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ryggbiffar
  • Rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Rotfrukter (ungefärliga mängder)
  • 4 potatis
  • 1 palsternacka
  • 1 lite kålrot
  • 2 morötter
  • Rapsolja
  • Rosmarin
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Spetskål
  • Trattkantareller (torkade och blötlagda)
  • Purjolök
  • Vitlök
  • Smör att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Skala och dela rotfrukterna till valfri storlek och blanda med olja, rosmarin, timjan salt & peppar. Lägg upp på en plåt och sätt in i ugnen ca 40 minuter, eller tills de är genomstekta och fått en vacker färg.
  2. Stek upp spetskål, trattkantareller och purjolök i massa smör och pressad vitlök. Salta och peppra. Blanda ihop med rotfukterna.
  3. Blanda vitlök och rapsolja, massera in i det rumstempererade köttet. Salta & peppra. Stek eller grilla köttet och låt det sedan vila i folie en stund. Lägg upp rotfrukterna och biffen på en tallrik, servera som det är eller med en steksås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept