Aubergine- och böncurry

Hetta, syra, sötma och sälta - den här currygrytan har allt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g aubergine
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g kokta svarta bönor
  • 1 msk curry
  • 1 msk garam masala
  • 2 krm cayennepeppar
  • 800 g hela tomater på burk
  • ½ dl hackad, rostad sötmandel
  • Rapsolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Servering:
  • Matyoghurt
  • Mango chutney
  • Färsk mynta
  • Naanbröd

Gör så här

  1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Skär auberginen i cm-stora tärningar. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna i 2 msk olja i en stor stekpanna några minuter.
  2. Tillsätt auberginen och stek tills den har fått lite färg. Rör ner tomaterna och 2 dl vatten. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter under lock. Tillsätt bönorna. Sjud ytterligare 5 minuter. Krydda med 1½ tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Toppa curryn med mandel. Servera med matyoghurt, mango chutney, mynta och naanbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…