Backlunds Filéröra

Ännu ett recept jag fått på jobbet på lunchrasten. Perfekt bjudrätt som kan förberedas en stund i förväg. Går även att dubblera om man är många

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 oxfilé ca 500 g (alt. fläskfilé)
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 3-5 dl färska champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • Sås:
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl grädde ca
  • 3-5 dl riven ost
  • 1 ½ dl vitt vin (matlagnings-)
  • Gratinering:
  • Riven ost

Gör så här

  1. Skiva och stek oxfilén i tunna skivor, salta och peppra lite grann.
  2. Lägg det underst i en ugnsform.
  3. Hacka paprikorna och svampen. Stek det tillsammans några min.
  4. Häll det över köttet.
  5. Rör ihop såsen, utom ost och vin, koka den några min.
  6. Blanda i ost och vin och häll allt över formen.
  7. Strö över riven ost och gratinera i 200 grader ca 30 min eller tills det fått fin färg.
  8. Servera med kokt potatis eller kokt ris och en sallad.

Kommentarer

Oj oj vad gott detta lät! =D

Liknande recept