Bacon och champinjonpaj

Är gott till en buffé eller som vanlig middag. Den är uppskattad av alla som har blivit bjudna. Du kan byta ut mjöl till dinkelmjöl eller kombinera vetemjöl/fullkorn/dinkelmjöl i pajdegen

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3,3 dl Vetemjöl
  • 125 g smör/margarin
  • 2 msk vatten
  • 300 g färska champinjoner
  • 150 g bacon
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka samman smör, mjöl och tillsätt vatten och knåda ihop pajdegen. Låt stå svalt en stund så att det går lättare att kavla ut pajdegen. Förgrädda den i 200 grader ca 5-10 minuter.
  2. Strimla eller klipp baconet och stek det i stekpanna - lyft ur och låt rinna av.
  3. Tärna svamp och finhacka vitlöken sedan steker du detta i fettet från baconet. Vispa samman créme fraich, mjölk, ägg, riven ost. Blanda därefter i bacon,svamp och vitlök. Krydda och smaka av.
  4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 40 min på 200 grader

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…