Bacon- och persiljeflan

Denna paj smakar bra både varm och kall. Den passar utmärkt till picknicken. Servera den gärna med en krispig morotssallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 225 g färdig pajdeg
  • Fyllning:
  • 100 g bacon eller rökt skinka
  • 1 knippa bladpersilja
  • 2 stora ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 knippa salladslök

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Tina och kavla ut pajdegen på en lätt mjölad arbetsbänk. Klä en pajform, 20 cm i diameter, med degen och tryck till kanterna.
  2. Pricka ytan med en gaffel och förgrädda pajskalet ca 10-15 minuter tills den har fått lite färg. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  3. Tärna baconet och låt det fräsa på svag värme i en torr, fettsnål stekpanna ca 5 minuter. Låt det rinna av på ett hushållspapper. Skölj och nyp av persiljebladen och hacka dem fint. Blanda ägg, crème fraiche, persilja och kryddor i en skål. Blanda väl.
  4. Skölj och skär salladslöken fint. Strö lök och bacon i pajskalet. Häll över äggblandningen och jämna till ytan. Grädda 25 minuter eller tills äggblandningen har stelnat. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…