Bacon- och vitlöksfylld fläskfilé

Mycket god rätt som alltid uppskattas och enkel att tillaga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 2-4 skivor bacon
  • vitlöksost
  • 2-3 dl grädde
  • ev lite mjölk + mjöl
  • soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • grovmalen svartpeppar
  • 4-5 runda tandpetare

Gör så här

  1. Putsa filén och skär sedan en så djup skåra som möjligt i mitten, utmed hela filén. Lägg skivor av bacon på båda kanterna och fyll sedan filén med vitlöksost. Nåla ihop filén med ett par tandpetare och lägg den i en ugnssäker form.
  2. Peppra med grovmalen svartpeppar och sätt in i ugnen i 225 grader ca 15 min, eller tills filén börjat få färg.
  3. Blanda såsen: grädde, soja, köttbuljongtärning och tillsätt ev. mjölk och mjöl.
  4. Ta ut filén och häll såsen över. Ställ in i ugnen för ca 15 min, så såsen bubblar ordentligt, men inte blir bränd på ytan.
  5. Servera med ris och grönsallad.

Kommentarer

Mums vad gott det här var! och mycket lättlagat. Tack för receptet och en 5:a så klart.

Liknande recept