Baconinlindad kycklingfilé med klyftpotatis och krämig svampsås

Denna rätt är på topp 5 av mina absoluta favoriter. Det är en rätt jag får göra ofta då den även ligger på mannens topp 5. Den uppfanns en torsdagskväll i sällskap med ost och kex. Rätten känns lyxig men är ändå rätt enkel att tillaga. Helt i min smak! Jag hoppas ni ska gilla den lika mycket som vi gör!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 200-250 g färska champinjoner
  • 1 st ädelost 36% 140 g
  • 2 st crème bonjour kantarell (à 100g)
  • 2 dl mjölk (eller grädde)
  • 2 paket bacon à 140g
  • Ca 900 g potatis
  • Salt
  • Paprikapulver
  • Kycklingkrydda
  • Smör att steka i

Gör så här

  1. Börja med att skära ett snitt i kycklingen och kläm in en stor bit ädelost. Krydda med salt, kycklingkrydda och paprikapulver och linda sedan in varje kyckling i bacon. Skär sedan potatisen i klyftor och stek den i smör och salt på medelvärme tills den fått lite färg.
  2. Häll av potatisen i en ugnsform och ställ in i ugnen i 200 grader.
  3. Häll i mer smör i i pannan och börja stek kycklingen. Se till att alla bitar får fin färg på alla sidor innan du lägger på locket och låter kycklingen steka ca 15 min.
  4. Under tiden kycklingen steker skär du champinjonerna i önskad storlek.
  5. När 15 min gått plockar du ur kycklingen och häller istället i champinjonerna i pannan tillsammans med lite mer smör. På så vis behöver du inte krydda svampen extra.
  6. Efter någon minuts stekning blandar du ner crème bonjour i svampen och rör om. Häll sedan i mjölken.
  7. Rör om och lägg sedan tillbaka kycklingen med eventuell steksky. Smula ner en bit ädelost och låt puttra under lock på medelvärme (det ska inte hetskoka).
  8. När det är ca 15 min kvar höjer du ugnen till 250 grader.
  9. När potatisen är klar är maten klar.
  10. Servera med en god grönsallad.
  11. Tips! Om du blandar i några mandariner på burk i salladen så gifter det sig toppen med ädelosten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept