Baconlindad falukorv med nudelwok

Tjocka skivor av falukorv lindade med bacon. Mums! Gillades starkt i vår familj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-500 g falukorv skuren ca 2,5 cm tjocka skivor
  • 1 pkt bacon
  • tandpetare
  • Pensling:
  • 1 msk olja
  • 1 msk senap
  • 1 msk olja
  • Nudelwok:
  • 250 g äggnudlar
  • 1-2 msk olja
  • ca 200 g wokgrönsaker
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • grönsallat

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt beskrivningen på paketet. Låt dem sedan ligga i kallt vatten.
  2. Ta bort skinnet på korvskivorna. Linda baconskivor runt sidorna och fäst med tandpetare. Blanda samman soja, senap och olja. Pensla korvarna med blandningen.
  3. Grilla korvarna i ugnen under grillelementet 2-3 minuter. Eller stek dem på båda sidor så den får färg och baconet blir knaprigt.
  4. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna och vitlöken några minuter. Strö på socker, vinäger och salt. Låt vinägern koka in. Häll av vattnet från nudlarna. Blanda dem med grönsakerna, fräs dem varma och servera till korven.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@irrevirre

Flammkuchen

Äter ofta Flammkuchen i Tyskland. Den klassiska flammkuchen har gul lök och bacon som ”pålägg” men det går att variera. Paprika, oliver, blanda lite…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr