Baconlindad kycklingfilé a la texmex

Ett eget recept när iderikedomen var stor och plånboken var tunn.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 gr kycklingfilé
  • 1 påse Santa Maria fajitakrydda
  • 1 pkt bacon
  • 25 gr smör
  • Sås:
  • 4 dl steksky
  • Vatten, efter behag
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Om file'erna är stora dela dem på hälften. Krydda med fajitakryddan. Linda baconet runt file'bitarna och lägg i ugnsfast form. Klicka smöret över kycklingen och sätt sedan in formen i ugnen på 200 grader. Låt stå i ugnen ca 45 min, ös ett par gånger under tiden.
  2. Om du vill ha sås till, så ta upp kycklingen, vispa ur formen med lite vatten, sila skyn och red av den med grädde och mjöl.
  3. Servera med ugnsrostade rotsaker eller ris, allt efter eget behag.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept