Baconlindade kycklingrullader med morotstzatsiki

Kyckling på potatisbädd med morotstzatsiki

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 900 g kycklinglårfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 125 g färskost, med paprika och chili
  • 140 g bacon
  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 msk smör, smält
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • Morotstzatsiki:
  • 3 morötter
  • 2 dl kesella eller turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper.
  3. Platta ut dem. Salta och peppra lätt.
  4. Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem.
  5. Linda en skiva bacon runt varje rullad.
  6. Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva.
  7. Lägg över i en smord ugnssäker form.
  8. Salta lätt och ringla över smält smör.
  9. Lägg rulladerna på potatisbädden och strö över rosmarin. Stek i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter.
  10. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
  11. Morotstzatsiki:
  12. Skala och riv morötterna. Blanda med kesella eller yoghurt, riven vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept