Bästa tjälknölen

Lite modernare form av tjälknöl, som går att äta både kall, o som stekta skivor till middag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca. 1kg nöt eller älgkött
  • Marinad:
  • 2 dl kinesisk soya
  • 1 dl vatten
  • 5 vitlöksklyftor (kluvna)

Gör så här

  1. Ta köttet direkt från frysen in i ugnen, placera den på galler näst längst ner, 75 grader i ca 12 timmar för stek på ca 1 kg. Låt den sedan svalna o lägg den sen i marinaden, där kan den ligga länge men minst ett dygn innan man börjar skära i den.

Kommentarer

Enkelt och supergott!
Verkar ju supergott! Den ska jag göra nu på söndag den 14:e mars när släkten kommer på middag.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…