Bakad potatis med rysk färs

En lite annorlunda köttfärsrätt men mycket god tycker vi.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1-2 stora potatisar per person
  • 300 g nötfärs
  • 2 purjolökar
  • 2 färska rödbetor
  • 2 msk olja
  • ½-1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl hackad ättiksgurka
  • 1½ dl creme fraiche (ev kokbar)

Gör så här

  1. Borsta potatisen ordentligt i rent vatten. Pricka den flera gånger med en sticka eller gaffel.
  2. Lägg dem på galler eller på en bädd av grovt salt. Ställ in dem mitt i ugnen i 225 gr värme. Beräkna baktiden till ca 50 min. för medelstora potatisar.
  3. Skölj och finstrimmla purjolöken. Skala och skär rödbetorna i små tärningar.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs purjolöken och rödbetshacket under omrörning några minuter. Tillsätt färsen och rör noga med en gaffel, så att färsen blir smågrynig.
  5. Strö över kryddorna och blanda ner gurkan.
  6. Servera färsen tillsammans med creme fraiche till den bakade potatisen. Man kan också röra ned creme fraichen i färsen,
  7. men då får man välja en kokbar variant ,så att den inte skär sig.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr