Bakad potatis med tonfiskeröra

Gott, smalt och enkelt att göra

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 300 g tonfisk i vatten ( 1 burk = 150 g)
  • 100 gram röd lök
  • 2 msk kapris
  • 1 dl smörgåsgurka
  • 2 msk senap
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och skär kryss med en kniv. Baka i 225 grader ca 1 timma. Tryck från sidorna så att potatisen öppnar sig.
  2. Röran: häll av vattnet på tonfisken. Hacka lök, kapris och gurka och blanda det med tonfisk, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar. Servera röran till den varma potatisen

Kommentarer

Supergott och enkelt att göra. Detta recept kommer jag att använda fler gånger.
Glömde skriva att jag även har beräknat hur många viktväktarpoints den innehåller. Om man använder lättmajonnäs och en normalstor bakpotatis blir det 6,5 points/portion.
Jättegott!! Mums!! Jag är så glad att jag har kvar till matlåda imorgon.

Liknande recept