Balsamicofilé med tryffelkantareller

God och lättsam rätt. Går att göra utan tryffelolja.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé ell kycklingfile´
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl balsamvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • Tryffelkantareller:
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 1 syrligt äpple
  • 200 g rensade kantareller
  • 2-3 tsk tryffelolja
  • 1 påse ruccola ca 70 g
  • 1-2 krm salt
  • 1-2 krm peppar

Gör så här

  1. Hacka vitlöken.
  2. Koka ihop balsamvinäger, honung, salt och peppar ca 3 min.
  3. Sätt ugnen på 175 grader , bryn filén i en stekpanna pensla på lite av balsamico såsen. Sätt den i ugnen i ca 20-25 min.
  4. Fintärna fläsk och äpple.
  5. Stek fläsk och kantareller knapriga i stekpannan.
  6. Blanda äpple, tryffelolja och ruccola.
  7. När filén är klar skiva upp den och ringla över såsen.
  8. Toppa med kantareller.
  9. Strö över flingsalt och svartpeppar.
  10. Servera med ris eller någon potatisvariant.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr