BBQ bacon barracuda

Har tagit bort bilden eftersom bildkälla inte sparas när man skriver in den. Barracuda kan beställas hos fiskhandlare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g vit fiskfilé t.ex. barracuda eller torsk
  • 300 g skivat bacon (2 paket)
  • 4 msk Santa Maria BBQ Grilloil ”citrus”
  • 3 dl bulgur
  • 1 påse för 4 portioner Santa Maria kryddmix bulgur, persilja, mynta och citron
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 1 dl torkade aprikoser, skurna i mindre bitar
  • 2 vårlökar, strimlade
  • 1 rödlök, tärnad
  • 1 grönt äpple, tärnat
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 gurka, skalad, urkärnad & tärnad
  • Lite sallad, t.ex. ruccola

Gör så här

  1. Pensla fiskfilérna med grilloljan, rulla in dem i baconskivorna och stek på medelvärme i panna, börja på ”skarven” Vänd fisken tills den är stekt på alla sidor.
  2. Stek i panna eller rosta hastigt i ugn:
  3. äpple, aprikos, paprika och rödlök.
  4. Koka bulgur i tio minuter, vän sist ner kryddpåsen. Blanda sedan i de rostade grönsakerna & gurkan/vårlöken.
  5. Rör ihop yoghurten med 1 msk av grilloljan.
  6. Servera bulgur med fisken och såsen på lite sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…