Biff Greta

Senapsmarinerad oxfilé serveras med råstekt potatis. En riktig klassiker!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g oxfilé
  • 2 st gula lökar
  • 10 st medelstora potatisar
  • Smör till stekning
  • 3 msk ljus fransk senap
  • 2 st äggulor
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja, till servering

Gör så här

  1. Tärna köttet i drygt centimeterstora bitar. Skala och hacka löken fint.
  2. Skala och skär potatisarna i centimeterstora tärningar. Koka potatistärningarna i lättsaltat vatten några minuter. Slå potatisen i durkslag och låt rinna av väl. Stek sedan potatisen färdigt i smör i en stekpanna.
  3. Blanda senap, äggulor, lök och köttärningar i en bunke. Hetta upp en stekpanna ordentligt, smält en klick smör i pannan och stek köttblandningen hastigt, ungefär som en omelett. Salta och peppra.
  4. Lägg upp potatis på ena halvan av ett uppläggningsfat eller tallrikar och kött på den andra.
  5. Strö hackad persilja över och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…