Biff med bambuskott

Kinamat som går snabbt att göra

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g biffkött
  • 1burk strimlade bambuskott (500g)
  • 1 burk champinjoner (500g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tärning köttbuljong
  • 3 msk mörk sojasås
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk sherry (kan uteslutas)
  • 4 dl vatten
  • 2 msk maizena
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Skär biffen i små strimlor. Om biffen är nästan fryst så är det enklare att dela/strimla.
  2. Hetta upp en wokpanna på hög värme med 1 msk olja. Lägg i köttet och stek tills köttet fått färg. Pressa i vitlöken och häll i sojasåsen och rör om.
  3. Häll på vattnet, sherryn, ostronsåsen och buljongen. När det kokat upp lägg i bambuskotten. Koka i 2 minuter och red sedan av med maizenan till önskad konsistens. Låt sedan puttra tills köttet är mört.
  4. Servera med jasminris.

Kommentarer

Jättegott! Rekomenderas, smakar som riktig Kinamat :)
Super gott
men... suck! varför förstöra en så god rätt som biff med bambuskott genom att ha svamp i :(
Supergott och enkelt. Hade dock färska champinjoner i :-P
Supergott!! Doftar och smakar som på restaurang! Ett plus för att det är ingredienser man oftast har hemma! :-)
Lagade detta recept utan sherryn och la till en gul lök och hela familjen älskade det, t.o.m den kräsna av dem så verkligen ett toppenrecept som kommer lagas flera gånger!
Mycket gott och mycket enkelt.
Gott ! :)
Mycket gott! Smakar precis som när man köper Biff med bambuskott från kinarestaurangen.
super god!!
Hur många buljontärningar? 1?

Liknande recept