Biff med gorgonzolasås

Mycket gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor entrecoté
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar grovmalen
  • 20 cm purjolök
  • 2 morötter
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 150 g gorgonzolaost

Gör så här

  1. 1. Börja med såsen. Skölj purjolöken och skala moroten. Skär i strimlor. Tillsätt grädden och osten och hetta upp under omrörning. Lägg i grönskerna och låt såsen koka ihop några minuter.
  2. 2. Bryn smöret i en stekpanna. Stek biffarna 2-4 minuter på varja sida. Krydda. Det går lika bra med ryggbiff eller entrecoté.
  3. Servera med den varma såsen, pasta och en fräsch grönsallad.

Kommentarer

Den här rätten äter jag och min man VARJE bröllopsdag (hittills 11 st), men jag brukar servera hemmagjord klyftpotatis och ibland byta ut gorgonzolan mot grönpepparost.

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr