Biff med gratinerad potatis

Gott till biffen med halverade gratinerade potatisar med soltorkade tomater, vitlök, basilika och riven ost. En mycket passande helgmiddag eller fredagsgott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 utskurna biffar à 125 g
  • Smör
  • Gratinerad potatis:
  • 300 g potatis
  • ½ msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 msk ströbröd
  • ½ dl finriven ost, 17%
  • Tillbehör:
  • Haricots verts

Gör så här

  1. Tvätta potatisen. Dela och lägg med snittytan upp i ugnsform. Pensla på olja, salta och peppra. Tillaga i 225º ca 20 minuter.
  2. Finhacka tomaterna. Blanda med basilika, pressad vitlök, ströbröd och ost. Fördela på potatishalvorna och gratinera 10 minuter till.
  3. Stek köttet i smör, salta och peppra och servera med potatisen och kokta haricots verts.

Kommentarer

Tror det är gott vilket som - skall det stå!!!
Nästa gång jag lagar denna rätten kommer jag att göra en sås till, antingen kall eller varm. Tror det är gott vilket sås.

Liknande recept