Biff med kaprissås

Kapris är en fin krydda som inbjuder till nya smakupplevelser. Som smaksättare i såser är den ofta perfekt, som här till brynta, saftiga biffar av fin nöt - mustigt och ljuvligt gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g mört nötkött utan ben, t.ex. utskuren biff
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 gula lökar
  • 1 msk kapris
  • 1 msk senap
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten eller köttbuljong
  • 1½ dl gräddfil eller crème fraiche
  • Ev lite soja

Gör så här

  1. Skär köttet i ganska tjocka skivor. Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn köttskivorna. Ta sedan upp dem ur pannan.
  2. Skala och hacka löken och fräs den i det matfett som är kvar i stekpannan. Tillsätt kapris, senap, salt och peppar och rör om ordentligt.
  3. Rör ut mjölet i vatten eller buljong och häll det i stekpannan. Låt såsen sjuda 3-5 minuter. Lägg ner köttet i såsen och låt eftersteka sakta ca 5 minuter eller tills köttet är mört. Pröva med en sticka.
  4. Tillsätt gräddfilen och smaksätt ev med mera kryddor. Om såsen är för ljus så färgsätt den med lite soja. Servera gärna direkt ur stekpannan.
  5. Servera med råstekt potatis och kokta grönsaker t.ex. morötter och sockerärter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…