Biff- och pastalåda

En allt-i-ett gratäng med äggstanning, lövbiff och smakrika korvar i en trevlig blandning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g glutenfri pasta
  • Olja
  • 400 g lövbiff
  • 3 st kryddstarka valfria korvar, glutenfria
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 150 g skogschampinjoner
  • 8 st halverade körsbärstomater
  • 2 msk finhackade valfria örter
  • 3 msk tomatpuré
  • Äggstanning:
  • 4 st ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering:
  • Timjan
  • Servering:
  • Eventuellt sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och koka pastan. Häll lite olja över de när du hällt av vattnet så att det inte klibbar. Blanda.
  2. Strimla köttet och slanta korvarna. Salta och peppra köttet. Strö över paprikapulver och stek köttet och korven i smör. Ta av från plattan. Skala och finhacka löken. Ansa och halvera svampen. Fräs lök och camp blankt och smidigt i smöret. Tillsätt lövbiff, korv, tomater och tomatpuré. Tillsätt pasta, örter och blanda om. Fördela blandningen i en smord eldfast form.
  3. Vispa samman ägg, mjölk/grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över kött- och svampröran. Gratinera i ugnens mitt i ca 30 minuter. Täck med folie om det behövs.
  4. Garnera med timjan och servera eventuellt med en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…