Biff Provencale med tomater

Intressant....

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g utskuren biff
  • 2 -3 bakpotatisar
  • 2 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 200 g cream cheese
  • Färsk timjan
  • Apelsin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Tvätta och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
  3. Lägg dem på en plåt. Ringla över lite av oljan och krydda med salt och peppar.
  4. Sätt in potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Blanda resten av oljan med skalad hackad vitlök.
  6. Skär tomaterna i halvor, lägg dem på plåten tillsammans med potatisen. Pensla potatisskivorna och tomaterna med vitlöksoljan. Sätt in i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller tills allt fått fin färg.
  7. Blanda cream cheese med hackad timjan, rivet apelsinskal, salt och peppar efter smak.
  8. Stek köttet i en stekpanna med olja ca 2-3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58 grader.
  9. Servera med potatis, tomater, haricots verts och cream cheese.
  10. Laktosfri: använd laktosfri cream cheese.
  11. Mjölkproteinfri: byt ut cream cheese mot sour supreme (innehåller soja)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept