Biff surpris

En färsbiff som överraskar med sin fyllning av parmensan som smälter och ger god smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g nötfärs
  • 250 g fläskfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 finhackad gul lök
  • salt
  • peppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk paprikapulver
  • Smör eller margarin till stekning
  • Hackad persilja
  • Servering:
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad basilika
  • Potatismos

Gör så här

  1. Blanda ströbrödet och vattnet och låt det svälla ett par minuter.
  2. Rör i uppvispat ägg, löken och färsen. Salta och peppra.
  3. Platta ut hälften av färsen till en stor biff, stor nog att rymmas i en liten stekpanna. Strö på parmesanosten och paprikapulvret och täck med resten av färsen. Nyp ihop färsen runt kanten.
  4. Hetta upp matfettet i stekpannan.
  5. Stek biffen i 5-6 minuter på varje sida på medelvärme.
  6. Strö på hackad persilja och servera direkt ur pannan.
  7. Stek cocktailtomaterna lätt i lite olja, de ska inte falla sönder. Krydda med salt och peppar och strö över hackad basilika.
  8. Serveras med potatismos.
  9. Tips:
  10. Jag har gjort små biffar istället för 1 stor och det går även bra att använda vanlig hårdost.

Kommentarer

Tack för ett jättegott recept. Jag använde älgfärs istället och det smakade super..../ Inger

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…