Biffgryta

En god biffgryta i all sin enkelhet. Man behöver inte ens bryna köttet först.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 medelstora gula lökar
  • 500 g grytbitar av nöt
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 2 msk kinesisk soja
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mellangrädde

Gör så här

  1. Skär grytbitarna i mindre bitar, ca 2x2 cm, absolut inte större.
  2. Skala lökarna och skär dem i små klyftor.
  3. Lägg löken och köttet i en gryta eller stor kastrull.
  4. Koka upp vatten och buljongtärning tills tärningen är helt upplöst. Häll sedan över buljongen i grytan.
  5. Tillsätt soja och peppar.
  6. Låt grytan koka 25-30 min. Köttet ska vara mört.
  7. Rör ut mjölet i grädden och red av med detta.
  8. Låt koka 3-5 min.
  9. Servera gärna med kokt vildris och en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.