Billig kycklingsoppa med soppnudlar

Koka egen buljong med kycklingvingar i stället för hel kyckling. Billigt och gott. Ni som har libsticka i trädgården tillsätter ett par blad, de ger en underbar buljongsmak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Buljong:
  • 1½ l vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar, gärna Bong
  • 1½ tsk salt
  • ½ gul lök i klyftor
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • ½ morot i bitar
  • 6 vitpepparkorn
  • 6 svartpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 4 kycklingvingar
  • Soppa:
  • 1 msk olja
  • 1 dl rotselleritärningar
  • 1 dl palsternackstärningar
  • 1 morot i tärningar eller slantar
  • 1½ dl gröna ärter
  • 2-3 blad libsticka
  • 75-100 g soppnudlar
  • Kycklingkött
  • Persilja, finhackad

Gör så här

  1. Koka upp allt till buljongen utom kycklingvingarna. Tillsätt kycklingvingarna och sjud i ca 1 timme. De ska vara riktigt välkokta. Ta upp dem och låt dem svalna. Rensa och bena ur. Sila buljongen och späd med mer vatten om alltför mycket kokat bort. Hit går det utmärkt att förbereda. Det går bra att frysa buljongen.
  2. Fräs grönsakerna till soppan i olja, häll över buljongen och sjud tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt nudlarna tillsammans med kycklingköttet och sjud tills de är mjuka. Smaka av. Avsluta med hackad persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept