Blodplättar

*suck* underbara smörstekta fraskantade läckerheter! Renblod förstås, men ta nötblod i nödfall....

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l renblod eller nötblod
  • 1 l standardmjölk
  • 1 dl vichyvatten
  • 3 normalstora ägg
  • ca 7,5 dl rågsikt
  • ca 1,5 dl vetemjöl
  • 2-3 tsk salt
  • Någon matsked riven lök
  • Lite svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop blod, mjölk, vichy, ägg, salt, lök, peppar, rågsikt och mjöl till en lagom tjock plätt/tunnpannkakssmet.
  2. Bryn smör i ganska het panna och stek på båda sidor tills kanterna blir frasiga och plätten genomstekt.
  3. Servera med skirat smör och lingonsylt.

Kommentarer

Toppengott med blodplättar. Tips: Ta med som utflyktsmat och värm med en stor klick smör i stekpanna över öppen eld. Lingonsylt till.
Jajemen...håller med så gott det ändå är. Jag brukar även göra blodraggmunkar...slurpp...

Liknande recept