Blomkål och mandelpotatissoppa med kräftor

En len och mättande soppa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g mandelpotatis
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter grönsaksbuljong (vatten,buljongtärning eller fond)
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde 15 %
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk kräftstjärtar i lake à 360 g
  • 1 kruka dill

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. skär blomkålen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs potatis, blomkål och lök i olivolja. Tillsätt buljongen och koka sakta c:a 15 minuter. Rör ner grädden och koka ytterligare 5 minuter.
  3. Mixa soppan med en mixerstav, koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  5. Plocka och skär dillen.
  6. Servera soppan med kräftstjärtar och strö på dill.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept