Blomkål- och morotscurry

Receptet kommer från Anna Skipper

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 2 morötter, skär i 1 cm tärningar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk madrascurry
  • ½ tsk malen kummin
  • ½ tsk salt
  • 1 blomkålshuvud (800g) bryt den i 5 cm stora bitar
  • 2½ dl hemlagad grönsaksbuljong eller lättsaltad fond + vatten
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk maizena
  • 2 msk vatten
  • 2½ dl frysta ärtor, tina under rinnande vatten
  • 12 dl kokt råris (4 dl okokt)
  • Färsk hackad koriander till garnering (valfritt)

Gör så här

  1. Värm upp oljan i en tryckkokare och stek lök, vitlök och morot under omrörning tills de mjuknar, ca 2 min.
  2. Rör i curry, kummin och salt och fräs tills det börjar dofta, ca 30 sekunder.
  3. Tillsätt blomkål, buljong och kokosmjölk.
  4. Sätt på locket på tryckkokaren och låt koka i 3 min på högt tryck. Ta av tryckkokaren från plattan och släpp ut ångan.
  5. Använd en liten skål och blanda maizena och vatten till en redning. Rör sedan i den och ärtorna i grytan. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknat.
  6. Toppa grytan med koriander om du önskar och servera genast till riset.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…