Blomkålspaj med bacon

En god vardagspaj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g vetemjöl
  • 150 g kallt margarin eller smör
  • 3 msk vatten
  • 1 pkt bacon
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 6 dl riven ost
  • Vitpeppar
  • 5 ägg
  • 5 dl mjölk

Gör så här

  1. Knåda ihop degen med mjöl och margarin. Lägg till lite vatten vid behov. Låt degen stå kallt ett tag.
  2. Dela blomkålen i buketter och koka den knappt mjuk. Skär upp baconet och fräs snabbt i en stekpanna.
  3. Klä botten och kanter på en pajform med degen och varva ned blomkål, bacon och riven ost. Krydda med peppar.
  4. Vispa ihop mjölk och ägg och häll över pajen. Fyll inte ända upp till kanterna. Grädda 20 min i 225º.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr