Bön- och brysselkålssallad i nobissås

Dressingen är en magrare variant på den klassiska nobissåsen, minst lika god som originalet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 750 g fryst brysselkål
  • 2 burkar stora vita bönor à ca 400 g
  • 500 g körsbärstomater
  • 5 finstrimlade salladslökar
  • 1 knippa hackad persilja
  • 1 knippa hackad gräslök
  • 70 g machesallad
  • Nobissås:
  • 2 ägg
  • 2 msk pressad citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10 %

Gör så här

  1. Koka brysselkålen i saltat vatten tills den mjuknat. Prova med sticka. Skölj i kallt vatten och låt den rinna av väl. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl.
  2. Såsen: Lägg äggen i kokande vatten och koka 3 minuter. Kyl genast i kallt vatten.
  3. Gröp ur äggen och mixa dem i matberedare eller med mixerstav tillsammans med citronsaft, pressad vitlök, senap och salt.
  4. Tillsätt oljan droppvis. Häll över såsen i en skål och vispa i yoghurten.
  5. Halvera brysselkålen. Blanda ner brysselkål, tomater, bönor, salladslök, örtkryddor och machesallad i såsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…