Boeuf Bourgignon

Gudomligt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar, högrev
  • 1 morot
  • 1 stor gul lök
  • 1 purjolök
  • 10 silverlökar
  • 4 dl rödvin
  • 2 burkar hela champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • Bladpersilja
  • Olja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 cm stora bitar. Skär löken, purjolök. När fettet smält, häll i grönsakerna och fräs dem lätt utan att bryna. Lägg i det brynta köttet och pudra över med vetemjöl. Blanda omkring så att mjölet fördelar sig jämnt.
  2. Tillsätt lagerblad, salt och peppar. Häll på vinet och pressa i vitlöksklyftorna. Låt det hela koka upp, sänk värmen och låt det småputtra.
  3. Bryn champinjonerna och silverlöken i stekpanna och ställ dem åt sidan. En halvtimme innan grytan är färdig slår du i champinjoner och lök. Klipp över bladpersilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…