Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

God gryta med perfekt syra och hetta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g högrev
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 3 msk smör
  • 3 dl kalvbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 dl syrad grädde 30%
  • ½ dl hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret och lägg åt sidan medans du bryner köttet i resten av smöret. Salta.
  2. Lägg köttet och hälften av lök och paprika i en gryta, häll över buljongen som du blandat med sambal och låt puttra i ca 2 timmar till köttet är mört.
  3. Tillsätt sen den syrade grädden och resten av lök och paprika och smaka av med mera salt och sambal om du vill. Servera med ris eller annat och garnera med persiljan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…

@matkreation

Chili con carne

Enkel chili con carne som serverades med den obligatoriska Röda råkostmixen med smulad fetaost (får helt enkelt inte nog!).

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr