Bolognese på högrev

Bolognese lagad från grunden.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g högrev
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g tomater
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 3 dl rött vin
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja

Gör så här

  1. Skär högreven i små tärningar och bryn i smör i en stekgryta. Hacka och tillsätt lök, morötter, vitlök och tomater.
  2. Slå på vin och tomatpuré och låt småkoka under lock i 4-5 timmar. Låt den gärna stå till dagen efter i kylen.
  3. Värm upp och tillsätt hackad persilja. Servera till valfri pasta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@irrevirre

Flammkuchen

Äter ofta Flammkuchen i Tyskland. Den klassiska flammkuchen har gul lök och bacon som ”pålägg” men det går att variera. Paprika, oliver, blanda lite…