Bondomelett med fläsk och korv

Lätt som en plätt, perfekt som snabb kvällsmat eller lunch. Laga den när du har lite rester av korv eller skinka hemma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1½ msk smält smör
  • ½ gul lök
  • 1/4 purjolök
  • 150 g skinka och/eller korv
  • 2 medelstora kokta potatisar
  • ½ msk persilja, hackad
  • ½ msk gräslök, finskuren
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken och ansa, skölj och strimla purjon. Skiva skinkan, korven och potatisen.
  2. Stek lök och purjostrimlorna mjuka i smör, tillsätt skinka, korv och potatis.
  3. Vispa ihop äggen med det smälta smöret, krydda med salt och nymalen vitpeppar.
  4. Häll äggblandningen i stekpannan över det stekta och rör om med en gaffel eller träspade, så att äggblandningen kommer ner till bottnen i pannan.
  5. Stek tills nästan hela omeletten stannat, den ska ha en krämig kärna i mitten.
  6. Hacka persilja och gräslök och strö det över omeletten före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept