Brasiliansk köttgryta

Kombinationen är juvlig. Lägg i frukterna mot slutet så de inte kokar sönder.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g grytbitar
  • 2 stora gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • Rapsolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • 200 g majskorn
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 msk konc kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g honungsmelon
  • 5 plommon
  • 1 syrligt äpple
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Bryn köttbitarna i gryta. Salta och peppra. Hacka gul lök, vitlök och morot. Vänd ner hacket i grytan. Tillsätt krossade tomater, hackad timjan och majskorn. Häll i vatten och kalvfond. Låt grytan koka upp och sedan sjuda under lock i en timme.
  2. Skala och skär melonen i bitar. Flå plommonen och dela dem i halvor. Ta bort kärnorna. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar.
  3. Efter en timme tillsätts frukt och grädde. Sänk värmen till och låt allt sjuda samman i 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar och bjud grytan med ris eller enbart bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr