Broccolibollar med rostade rotfrukter

Smakrika vegetariska bollar som serveras med goda rotfrukter och sweet chiliyoghurt. Variera receptet genom att göra bollarna till biffar och servera med kokt ris.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g frysta, tinade broccolibuketter
  • 2 dl riven parmesanost, ca 100g
  • 4 dl mandelmjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • Olja till stekning
  • Rostade rotfrukter:
  • 1 kg rotfrukter tex. potatis, palsternacka, morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 3 msk sweet chilisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Hacka broccolin med en kniv eller mixa buketterna några sekunder i en matberedare. Krama ur så mycket vätska som möjligt och blanda med riven ost, mandelmjöl, ägg och salt. Forma bollar och stek dem runt om i olja i en stekpanna ca 5 minuter, tills de är gyllenbruna.
  4. Blanda ihop matyoghurt och sweet chilisås.
  5. Servera broccolibollarna med rostade rotfrukter och en klick sweet chiliyoghurt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept