Broccoligratäng med rökt skinka eller kassler

Jättegott och något som hela familjen tycker om.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 broccolibuketter eller 1kg fryst
  • Salt
  • 2 msk margarin
  • 3-4 msk mjöl
  • 4 ½ - 5 dl grönsaksspad och mjölk
  • 1 ½ dl riven ost
  • 1 ägg
  • Ca 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 400 g kassler el rökt skinka i tärningar

Gör så här

  1. Koka broccolin i saltat vatten 10 minuter. Spara spadet.
  2. Smält fettet i kastrull, tillsätt mjöl, päd med grönsaksspad och mjölk, vispa försiktigt hela tiden. Är spaden varm tillsätt lite i taget. Koka upp under omrörning, låt koka 3-4 minuter.
  3. Rör ner osten. Blanda ägg och grädde, rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg broccolin i en ugnsform. Strö över skinkan eller kasslern. Slå över gratängsåsen. Ställ in i mitten av ugnen 225 grader tills den fått fin färg ovanpå, ca 30 minuter.
  5. Serveras med grönsallad och potatis.

Kommentarer

Gott! Jag ändrar dock alltid recept jag använder, men detta var en superbra grund! Jag lade till 1 lök och ett par svampar i gratängsåsen och 3 tomater och 2 mozzarellaförpackningar i fyllningen. (Den blev lite rinnig av tomaterna, ska nog koka dem lite för sig själva för att bli av med lite vätska nästa gång...)
Mm är nog dags att göra den här hemma igen också var länge sedan o den är populär.
Mums vad gott det var

Liknande recept