Bröd av fyra sädesslag

Mjöl av fyra sädesslag, brödkrydda, filmjölk och honung ingår i det här mustiga, fiberrika brödet, ljuvligt att äta till bl a soppa. Det blir 2 limpor av detta recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • 50 g jäst
  • 1½ tsk salt
  • ½ dl honung
  • 2-3 tsk brödkrydda
  • Ca 13 dl matbrödsmjöl av 4 sädeslag

Gör så här

  1. Ugn: 175°
  2. Värm filmjölken tills den blir fingervarm.
  3. Rör ut den smulade jästen i filmjölken.
  4. Tillsätt salt, honung och brödkrydda.
  5. Arbeta in det mesta av mjölet, tills degen släpper bunkens kanter.
  6. Jäs degen under duk i ca 45-60 minuter.
  7. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
  8. Dela den i 2 delar, som formas till runda limpor.
  9. Rulla dem i mjöl och lägg dem på smord plåt och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
  10. Grädda längst ner i ugnen i ca 60 minuter.
  11. Låt bröden kallna på galler under bakduk.
  12. Limporna går bra att frysa.
  13. Lycka till! Njut

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…