Bröd med tranbär och valnötter

Fruktbröd av olika typer är vanligt i USA. Detta snabbakade bröd mår bra av att mogna innan det serveras.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 dl honung
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 5 dl dinkelsikt eller vanligt vetemjöl
  • 2 dl rovhackade torkade tranbär
  • 1 dl grovhackade valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och mjöla en av lång 1 ½ liters matbrödsform.
  3. Rör smöret mjukt tillsammans med honungen.
  4. Tillsätt mjölken och äggen och sedan mjöl, salt, bakpulver, tranbär och valnötter.
  5. Rör om tills allt är ordentligt blandat.
  6. Häll smeten i formen och grädda ca 50 minuter eller känns efter med en provsticka, brödet är klart om det inte fastnar någon smet på stickan.
  7. Låt brödet kallna någon minut innan det tas ut ur formen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…