Brödmuffins

Matiga muffins bakar du på en blandning av vanligt vetemjöl och fullkornsmjölet Ljust och milt fullkorn av vete. Godast är de ljumma till förrätt, soppa eller sallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ dl filmjölk
  • ½ dl smör & rapsolja oliv
  • 1 ½ dl riven lagrad Prästost
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl ljust & milt fullkornsvetemjöl, alt. grahamsmjöl
  • 1 msk hel kummin
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • Dekorering:
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Rör samman samtliga ingredienser.
  3. Det här kan man göra i förväg. Smeten kan sedan ligga i kylen, gärna i spritspåse, under natten.
  4. Klicka eller spritsa ut smeten i muffinsformar. Strö över lite flingsalt.
  5. Grädda i mitten av ugnen 15- 18 minuter.
  6. Servera muffinsen ljumma som de är eller tillsammans med t ex Bregott med havssalt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…