Brunkål

Min mormor från Skåne och min mamma från Blekinge, hade alltid brunkål och rödkål på julbordet när vi växte upp. Nu bjuder min brorson mig på det på julafton. Brunkål är en klassisk rätt på julbordet. Brunkålen är vitkål smaksatt med sirap.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg vitkålshuvud
  • 5 msk smör (margarin eller olivolja går också bra)
  • 4 msk sirap
  • 5 dl skinkspad eller grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkålen i en matberedare eller med kniv. Bryn lite i taget i en stekpanna och lägg över i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över sirap under stekningen. Häll över skinkspad eller buljong och stek i ugnen 45 minuter. Rör om då och då.

Kommentarer

Gjorde detta till julafton och det blev en fullträff. Har aldrig gjort Brunkål själv, testade detta och det va både gott och enkelt.
Testade & göra denna brunkål idag. Jättegod

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…