Brunkål

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 vitkålshuvud
  • 150 g margarin
  • 1 kaffekopp vatten
  • ca 400 g färskt sidfläsk
  • sirap
  • salt + vitpeppar

Gör så här

  1. Ta bort stocken på vitkålen, skär sedan kålen i ca 5 cm breda strimlor. Smält margarinet i en stor kastrull på lägsta värme. Lägg i kål lite grand eftersom och rör emellanåt. När du fyllt grytan första gången så häller du på en kaffekopp vatten., Det tar ungefär 1* - 2 timmar att fylla på allt. Lägg i sidfläsket men ta bort svål och brosk. Sedan är det bara att röra med jämna mellanrum i ca 10 - 12 timmar. Ringla lite sirap mellan varven, ungefär 3-4 ggr under kokningen. Ta upp fläsket, krydda efter smak, ät och NJUT av det godaste som finns. Brunkål ätes med fördel till skinkan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…