Bruschetta med rucolakräm

Tänk att en grillad brödskiva kan vara så god. Här möts Italien och Sverige i en himmelskt, knaprig och krämig förrätt, mellanmål eller brunch. 239 kalorier per portion 16 g fett 6 g protein 17 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 påse rucola, 80g
  • 1 vitlökskyfta
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 krm salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • ½ msk vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 70 g västerbottensost
  • ½ citron, rivet skal och juice
  • 1 baguette eller ciabatta
  • 5 rädisor
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm mald svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och lägg rucolan i en skål, tillsätt skalad vitlök skuren i bitar. Blanda ner olivolja, solrosfrön, salt, peppar, balsamvinäger och honung.
  2. Riv osten, tillsätt den samt rivet skal och 1 msk färskpressad juice från citronen. Kör allt till en käm med stavmixer. Smaka av.
  3. Skär brödet i skivor, ca 3 cm tjocka.
  4. Grilla till fin yta på bägge sidor.
  5. Skiva rädisorna tunt och lägg i iskallt vatten till servering- då blir de krispiga och goda.
  6. Bre en klick av krämen på varje brödskiva och garnera med rädisor, flingsalt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept