Bryggmästarlåda 2. Oxfilélåda.

Detta är variant nr. 2 av Bryggmästarlåda med bryggmästarpotatis som bas. Receptet hämtat från Stefan Torstenssons kokbok, "med smak av öl".

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 hg oxfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • 1½ hg bacon
  • Saltgurka
  • Bryggmästarpotatis

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Tillaga Bryggmästarpotatis (se separat recept) först.
  3. Skär oxfilén i 8 medaljonger. Salta och peppra. Stek dem i olja på medelhög värme. Vänd när blod börjar sippra upp. Stek dem lika länge på andra sidan; alltså tills bloddroppar börjar synas på ytan.
  4. Strimla baconet och bryn det på ganska hög värme.
  5. Servering:
  6. Lägg upp potatisen i 4 "lådor", eller halvdjupa tallrikar. Placera 2 oxfilémedaljonger ovanpå. Strö över baconet. Bjud skivad saltgurka till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept