Brynt brysselkål med äppelmust

Brysselkål rynkar många näsan för, men prova detta recept. Du kommer inte att rynka på näsan längre!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1½ msk mörk sirap
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 lagerblad
  • 3 dl äppelmust
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 kruka persilja

Gör så här

  1. Ansa och skär brysselkålen i fjärdedelar genom roten. Skala, dela och skiva lökarna. Stek lök och brysselkål i hälften av smöret så att det får färg.
  2. Tillsätt sirap och vinäger och fräs någon minut. Tillsätt lagerblad och äppelmust. Koka sakta ca 10 minuter. Rör ner resten av smöret och smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka persiljan grovt och strö över kålen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…